Mediteren

Op zaterdag 23 April - 10:30u tot 14:30u

EUR 34,- incl. materiaal en thee
Zaterdagen | Parallelweg | Nuenen

Leren mediteren

Mediteren betekent voor mij het naar binnen gaan. Daarmee bedoel ik de focus legen op wat er in jezelf gebeurt. Het verschil met nadenken of stilstaan bij je gedachtes is dat je gedachtes er niet per se toe doen. Ik zie het zelf bovendien als de beste manier om mijn geest te verruimen. Dat leg ik graag nog uit tijdens de cursus. 


Inhoud van de cursus 

Mediteren kun je op verschillende manieren doen. Door verschillende houdingen aan te nemen en door verschillende concentratie oefeningen te doen bijvoorbeeld. Tijdens onze sessies leer je ook welke voorwaarden je kunt scheppen om je makkelijker te concentreren. 

We gaan in op ademhaling en het effect daarvan op lichaam en geest, op oordelen en acceptatie. Verder komen de onderwerpen manifestaties en the law of attraction aan de beurt. We doen meditatieve wandelingen, geleide meditaties, stilte meditaties en meer. We zetten de methode in die het beste bij jou past.

Resultaat van de cursus 

Mediteren heeft veel aangetoonde effecten op je lichamelijke en je psychische gezondheid, zoals het verminderen van stresshormonen, het verlagen van je bloeddruk en omdat het helpt dingen te leren accepteren die je niet kunt veranderen. Tijdens de cursus gebruik je een dagboek en houd je je eigen voortgang in de gaten.

“All of the success, abundance and peace you desire comes from knowing your spirit deeply. Go inward first and let the outside fall into place.” - OPRAH WINFREY