Mindfulness

UNWINDFULNESS

Mindfulness is de kunst om in het hier en in het nu te zijn.
In mijn Mindfulness cursussen leer ik jou om als observator te kijken naar gebeurtenissen en ervaringen. Je leert deze in te delen als ‘behulpzaam’ zijn of ‘niet behulpzaam’ en met nieuwsgierigheid en vriendelijkheid na je gedachtes te kijken. Zo kan ik je helpen om de controle terug te krijgen over je gedachtes en vanuit je hoofd meer in je lichaam en je ervaring te zitten.
'To unwind' is letterlijk ontrafelen, maar betekend ook 'rustig worden'.


Voor wie is Mindfulness?

Wanneer je het gevoel hebt vast te lopen of als je al eerste burn-out klachten vertoont kan Mindfulness helpen. Maar ook wanneer je herstellende bent van een burn-out of als je gewoon erg veel stress ervaart. Stress kun je ervaren op het werk, in je familieleven maar ook in alledaagse situaties. En samen kunnen we naar een oplossing toe werken.


Het resultaat van mindfulness

Ik wil jou kennis laten maken met het positieve effect van mindfulness, namelijk duidelijke stress vermindering, het beter kunnen omgaan met emoties en het algemeen beter in je vel zitten.

Ik wil jou kennis laten maken met het positieve effect van mindfulness, namelijk duidelijke stress vermindering, het beter kunnen omgaan met emoties en het algemeen beter in je vel zitten.

Studies hebben aangetoond dat het toepassen van meditaties en mindfulness een positief effect op het reguleren van emoties heeft en aantoonbaar positief effect op het brein heeft:

(https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S092549271000288X). De Universiteit van Harvard stelt haar medewerkers in de mogelijkheid om mindfulness cursussen te volgen omdat zij gebruik willen maken van het positieve effect dat het levert (https://hr.harvard.edu/mindfulness).

Mindfulness Workshop

Wat je mag verwachten 

Tijdens deze workshop leer je op een liefdevolle manier naar jezelf te kijken. Je leert stukken theorie kennen maar vooral tools om te gebruiken in concrete stressvolle situaties. De workshop kan je helpen als je erg in de knoop zit, maar is ook geschikt om algemeen kennis te maken met Mindfulness.

Zondag 04 September 2022│09:30u tot 13:30u│Nuenen

EUR 88,- incl. materiaal, koffie en thee